Кој сака да биде дипломат: МНР вработува 26 лица

Министерството за надворешни работи ќе вработи 26 административни службеници во Министерството за надворешни работи (дипломати – приправници и помошно -стручни службеници).

Како што Министерството за надворешни работи веќе објави, водејќи се од начелата на меритократија, инклузивност и транспарентност, охрабруваме пријавување на што поголем број на кандидати кои ги исполнуваат условите за вработување, со цел извршување на објективна селекција на високо перспективни кадри, кои постепено ќе ги развиваат неопходните дипломатски вештини, придонесувајќи на тој начин кон успешна афирмација на Република Македонија, стои во соопштението.

Заинтересираните кандидати можат електронски да аплицираат на огласот на следната интернет страница

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password