Им требаат 128.000 пилоти

Ако барате работа можете да размислувате за школување за пилот и заминување во Кина.

Во следните две децении ќе им бидат потребни пилоти, техничари, работници за во кабина, пишува Poslоvni.хр.

Eкономскиот раст ќе го зголеми бројот на богати луѓе, а со тоа ќе се зголеми и потребата за патување.

Ќе бидат потребни 240.000 пилоти и 317.000 луѓе за работа во кабина до 2037 година.

Само Кина ќе побарува пола од оваа бројка.

128.500 пилоти ќе треба да се вработат во Кина, 48.500 во југоисточна Азија и 42.750 во јужна Азија.

Старите пилоти ќе заминат во пензија, со што ќе бидат потребни нови да ги заменат.

фото Poslovni.hr

<

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password