БАЛКАНЦИТЕ ЌЕ ЈА ПРЕПЛАВАТ ГЕРМАНИЈА: Eве колку луѓе планираат да заминат

Конзуларните претставништа на Германија во земјите од Западен Балкан не можат да стигнат да ги обработат барањата за виза во Германија.

Како што пишува германски Шпигел оваа година бројот на барања двојно се зголемил.

52.000 барања за работни визи имало во првата половина од 2018 година во земјите од Западен Балкан, што е двојно повеќе од барањата поднесени во 2015 година.

Бројот на барања ги наминал капацитетите на конзуларните претставништва.

Овој товар се појави откако Германија почна да бара стручњаци од странство.

Највеќе работни визи се издадени за луѓе од градежен сектор, гастрономија и нега на стари лица.

Околу 800.000 стручни работници се потребни во Германија.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password