Јак земјотрес почувствуван во Македонија

Повторно почна да тресе тлото во регионот. Само за два часа се случиле осум земјотреси на тлото во Албанија, а неколку од нив беа почувствувани и во Македонија.

Земјотресите се со епицентар на 10 километри јужно од Корча, Албанија, на длабочина од 10 километри.  Последниот е регистиран утрово во 9 часот со магнитуда од 4,5 степени. Претходно во интервал на половина час регистрирани се земјотреси со магнитуда од 5,0, 4,9, 4,4 и 4,2, 3,7 степени според Европската макросеизмичка скала.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password