KFC вработува млади за работа во Скопје

Ние сакаме луѓе со извонредни идеи и луѓе кои се насмеани.

 

Брендот KFC е прв кога е во прашање подготовка и послужување на пилешко. Еден од најголемите ланци во светот за храна, компанијата е сопственик и франшизер на повеќе од 22.000 локации во 130 држави. Рестораните го нудат познатиот пилешки рецепт на Полковникот Sanders, заедно со сендвичите и другите пилешки специјалитети. KFC е дел од групацијата YUM! Под кој оперираат Pizza Hut и Taco Bell.

Што бараме ние?

Моментално бараме Operations Leader.

Ова е одлична можност за оние кои исто така би сакале да растат во еден од најголемите ланци на храна во светот и да стекнат вредно работно искуство.

Успешните кандидати треба да бидат професионални, љубезни и внимателни, а исто така да имаат способност да работат во брза околина каде што е неопходно големо внимание на деталите. Ќе бидете целосно ангажирани и зафатени од првиот ден и ние гарантираме дека вашето време ќе биде исполнето.

 

Одговорности и Барања:

 • Извештај директно до генералниот директор и одделот за операции
 • Изберете го и развивајте го Менаџерскиот персонал на ресторанот во соработка со тренерите на ресторанот и со менаџерот на Човечки Ресурси.
 • Наблудување на тренерите на рестораните во регрутирањето и тренирањето на вработените за да се обезбедат потребите за персонал во рестораните кои се поефикасни и поекономични.
 • Обезбедување на потребите и ефективноста на обуката, следење на процесите за обука за да се обезбеди квалитетно следење и зајакнување на обуката.
 • Спроведување на евалуација на перформансите и ефикасно користење на дисциплинските постапки
 • Идентификување и спроведување мотивациони програми / стимулации за тимовите на рестораните.
 • Cпроведување ефективни односи со вработените и ефикасно решавање на проблемите на вработените
 • Обезбедување на постигнување на целите и продажни таргети преку тренирање и помагање на Restaurant Area Coaches (AC) во идентификување на можностите за раст на продажбата, спроведување на одобрени програми за маркетинг и малопродажба и контрола на производи, труд и други контролирани трошоци
 • Сигурност дека потребните ревизии и контроли се поставени и се во согласност со сите закони за здравје и безбедност и политиките на KFC за човечки ресурси преку спроведување на соодветни состаноци, обезбедувајќи Restaurant Area Coaches (AC) за надгледување на објавувањата на потребните известувања, при вршење на тримесечни ревизии на ресторани и преземање на соодветни мерки.
 • Планирање и контролирање на промени при истражување на нови технологии и алтернативни методи за     ефикасност.

 

Образование и Искуство:

 • Се претпочитува диплома во бизнис или сродна област & најмалку 2 години искуство во областа е посакувана.

 

Основни Вештини:

 • Се претпочитаат одлични пишани и комуникациски вештини на македонски, англиски и албански јазик
 • Силни аналитички / истражувачки вештини и вештини за решавање проблеми
 • Способност за градење и водење на крос-функционални / крос-регионални тимови
 • Проактивно идентификување на начините за подобрување на производите и процесите кои влијаат врз квалитетот и деловните цели
 • Способност за добро комуницирање со користење на сите достапни алатки
 • Способност за постигнување тактички решенија за стратешки императиви
 • Способност за планирање, следење и евалуација на процеси.

 

 

Ве молиме испратете го вашето CV и други релевантни документи на jobs@kfc-mk.com, со наслов ““OPS Leader”.

 

Сите документи мора да бидат на англиски јазик.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password