Ураганот Флоренс остави 160.000 луѓеа без струја (ВИДЕО)

Како што беше најавен најсилниот ураган можеби и во историјата, пристигна во Северна и Јужна Каролина.

Најмалку 160.000 луѓе останаа без струја во Северна Каролина, каде ураганот уште не ни удрил со полна сила. Се очекува без струја да останат милиони луѓе, а обновата би можела да трае со недели.

Флоренс преставува закана за околу 10 милиони луѓе, додеа милиони веќе се евакуирани, а има и голем застој на автопатите кон запад.

David Charns WMTW

@DavidWMTW

WOW! This is the flooding from the Pungo River in Belhaven, NC, which has risen dramatically due to Hurricane .

Најмалку 12 илјади луѓе побарале сместување во вкупно 126 места наменети за тоа. Вонредна состојба е прогласена во државите Џорџија, Јужна и Северна Каролина, Вирџинија, Мериленд и Вашингтон.

И покрај предупредувањата на властите, дел од жителите одбиле да ги прифатат повиците за евакуација, а некои дури и сурфаа.

Mike Seidel

@mikeseidel

In the eye wall of east of downtown Wilmington and the wind is roaring. The airport just gusted to 91 MPH.
The eye is right along the coast:http://radar.weather.gov/radar_lite.php?product=N0R&rid=MHX&loop=yes 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password