ДИК не одлучува за одложување на изборите, ама смета дека е пожелно

Во врска со објавите и насловите на прилозите на некои од медиумите од денешната седница, Државната изборна комисија појаснува дека не одлучувала, не побарала и не препорачала одложување на изборите, ниту има право на тоа, соопштија од ДИК.

„Комисијата истакна дека работи според Законотот и Роковникот и навремено ги презема сите дејствија во насока на организација на изборите и дека ќе се прилагоди и ќе ја почитува секоја одлука на надлежните институции во врска со актуелната ситуација“, додаваат оттаму.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password