Над десет години робија за сексуалното злоставување на девојчето од „Ранка Милановиќ“

Тројцата обвинети добија повеќе од 10 години затвор за сексуалното злоставување на малолетното девојче – штитеничка на државните домови за деца со воспитно социјални проблеми, кое остана бремено.

Тројцата признале вина. Првообвинетата Мајмире Дестанова која ја продавала малолетничката е осудена на 13 години затвор, а нејзиниот невенчан сопруг Ерол Јашаров и неговиот внук Сезар Раимов, кои сексулано ја злоупотребувале, се осудени на 12 години затвор. Тие се товарат за трговија со дете и за сексуална злоупотреба на малолетната штитеничка.

Според обвинението Дестанова за 200 евра го продавала девојчето по кафани во Кавадарци, ја терала да ги забавува гостите, и давала алкохол и ја тепала. Од Кавадарци, Дестанова го однела девојчето во Радовиш, кај нејзиниот невенчан сопруг кој сексуално ја злоупотребувал, а истото го правел и неговиот внук. Хоророт на девојчето завршил кога останало бремено и Дестанова ја пратила во Скопје да абортира и да се врати.

Девојчето го пријавило веднаш случајот во институциите кој во јавноста предизвика скандал откако беше објавен. Овој случај го обелодени третманот кој го имаат штитениците од домовите.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password