ИМААТ ДОБАР ПРОСЕК: Koj „прави“ пари во земја од регионот?

Во јули просечната заработка во Црна Гора изнесувала 508 евра.

Но, повисоки плати од просечните земале вработените во секторите снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација и тоа 845 евра.

Во информации и комуникации земале во просек 690 евра, вадење руда и камен 689 евра, работа со недвижнини 679 евра.

Во државната управа и одбрана земале под 600 евра, 587 евра во задолжително социјално осигурување, 562 во здравствена заштита, 533 во сообраќај и складирање, 545 во шумарство и рибарство. По 485 евра земале вработените во образование.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password