Експлозија во Трговскиот центар “Мавровка”, предизвикана материјална штета

Експлозија се случила во трговскиот центар “Мавровка“. Во трговскиот биле поставени две експлозивни направи, од кои само едената од нив експлодирала и предизвикал материјална штета на околните објекти. Експлозијата се случила доцна синоќа, додека полицијата веднаш интервенираше за деактивирање на другиот експлозивен уред.

Прелиминарните информации покажуваат дека мотивот на нападот е поврзан со минатото на сопственикот на кафетеријата “Фонтана”. Полицијата работи на собирање оперативни информации и расчистување на случајот. Лајм

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password