Филипче: Температура развиле 7 пациенти од Штип, Куманово, Тетово, Кичево и Охрид

Mинистерот за здравство, Венко Филипче денеска на прес-конференција изјави дека сите 13 пациенти кои се во болница, се во стабилна состојба.

Само првата пациентка од Дебар е на распираторна машина.

Сите други се со лесна клиничка слика, вклучувајќи го 15 годишното момче.

Има материјали за 7 пациенти, од Штип, Куманово, Тетово, Кичево и Охрид.

Во текот на денот ќе има резултати.

Меѓу нив има и две родилки.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password