Отровен воздух вечерва во Скопје

Во овој моментот на поразително прво место според загаденоста е скопската населба Лисиче. ПМ 10 честичките се високи 963 микрограми на метар кубен.

Мерните станици за квалитет на воздухот кои се поставени ширум земјава покажуваат дека загадувањето е енормно.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password