Се укинува листата на дефицитарни

Се укинува листата на дефицитарни занимања, а работодавците нема да докажуваат дека работното место не можат да го пополнат со домашен кадар.

Десетици милијарди евра загуба има германската економија поради недостиг на работна сила.

Затоа се подготвува закон за имиграција со помош на кој Германците ќе обезбедат работна сила од трети земји.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password