Овие знаци се пеколна комбинација

1. Бик – Вага Бик е оној кој сака да биде главниот лик во врската, лице со акција со илјадници интереси, исклучително амбициозно и толку силно што тој може да го направи тоа многу добро. Сепак, тој и понатаму има потреба од поддршка и го бара во емоционален партнер.

Рамнотежата, од друга страна, е статична, е повеќе мисла која ќе објави најмалку три пати пред да направи нешто конкретно. Судирот на нивните спротивставени енергии може да произведе нешто сосема необично и крајно возбудливо. Скалата ќе му се восхитува на Бика поради својата бестрашност, издржливост и подготвеност да пробаат нови, честопати чудни работи. Вагата го учи за трпеливост и се обидува да влијае на него да ужива во секој момент што му е даден, а не преку живот кој се бори како мува без глава. Меѓутоа, во оваа комбинација, Бик е главниот учител и долго време Вага го слуша внимателно и чудно го следи.

 

Девица – Риби

Прагматичната Девица, како и секој земски знак, стои цврсто на двете нозе на теренот што се преместува хиперсензитивната Риба. Таа гледа во него заштитник кој ќе ја обезбеди засолниште од сите лоши работи и проблеми во нејзиниот живот, и тој гледа во неа можност да го изврши идеалното лице од нејзината визија. Таа уште го стимулира со својата ранливост да се чувствува исклучително важна, што неверојатно го храни Ѓаволовото самоубиство. Таа не изгледа дека има посилна личност од неа, кога Риба ја покажува својата нежна природа во полн сјај. Со текот на времето, како да се променат улогите, исплашената и непоканета риба станува вистински играч што ги диктира условите на Богородица. Бидејќи не успева кога не е во парот, прави сé што е во нејзина моќ да ја чува рибата во раката, иако честопати прашува зошто од авионот се гледа дека оваа врска не работи. Во овој дисфункционален коегзистенција, тие можат да издржат подолго време, но само затоа што тие се појавуваат во нивните животи од страна на трети лица кои им даваат што им недостасува во основната врска.  

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password