Законот за стратешки инвестиции ќе се гласа во Собрание

Законот за стратешки инвестиции се очекува утре да се изгласа во Собранието, најави министерот за економија Крешник Бектеши.

За стратешки инвестиции, според законот ќе се сметаат инвестициите од најмалку 100 милиони евра од било кои сектори.

Кој инвестициски проект ќе биде стратешки, ќе одлучува посебна комисија.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password