Славески: Интервенцијата на власта во економијата е негативно

Професорот Трајко Славески во гостувањето на телевизија Телма во емисијата „Топ тема“ истакна дека целата стручна јавност во Македонија негативно го оцени интервенционизмот на власта во економијата.

Од она што јас можев да го забележам, а ја следев дебатата и реакциите тие се изразито негативни. Стручната јавност вели дека вавко нешто ретко каде во светот постои. Дека ваков интервенционизам од страна на државата на слободниот пазар не може да се сретне и само ќе предизвика натамошни дисторзии со притисокот што го прави Владата за пораст на платите во услови кога опаѓа продуктивноста на трудот, вели членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password