Кој ќе го наследи Ворен Бафет?

Инвеститорот Ворен Бафет имплицираше кој ќе го наследи на чело на „Berkshire Hathaway“.

Иако не даде точен одговор на ова прашање, тој рече дека во најскоро време уште двајца од долгогодишните вработени на компанијата ќе се приклучат кон него и Чарли Мунгер за да одговорат на прашањата на акционерите.

„Не можете да имате подобри оперативни менаџери од Грег Еjбeл и Аџит Џај. Навистина е фантастично тоа што двете успеаја да го постигнат“, рече уште Бафет.

Во изминатата година, и двете беа промовирани во членовите на Одборот на директори, потсетува„CNBC“.

Бафет управува со „Berkshire Hathaway“ од 1960-тите, а во тој период инвестиции му носат приходи од 20% на годишно ниво, двојно од оној на „S&P500“.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password